De siger, det går bedre

De siger, det går bedre.

Fordi jeg siger, at det går bedre.

Det gør det også.

På en måde.

Men der er altså også det der med, at mit blik ikke længere er uskarpt og kroppen ikke længere indhyllet i vat.  Jeg mærker alt igen.

Og det er ret vildt.

Jeg mærker det på sekundet, hvis mit hjerte hamrer hurtigere, min vejrtrækning føles besværet, det svimler og jeg næsten falder eller sommerfuglene starter med at flakse. Inden jeg blev sygemeldt, var det min hverdag. Med sindssyge symptomer. Uden at jeg kunne mærke dem…..

Jeg har ikke været svimmel i mange måneder nu, men hjerte, vejrtrækning og sommerfugle er der stadig noget med. Ikke hele tiden. Men min krop registrerer det lige med det samme.

Min hjerne er heller ikke helt med, men den hviler i det mindste lidt nu. Jeg kan koncentrere mig nogenlunde igen. Om én ting af gangen. Jeg øver mig i, at det KUN er én ting. Jeg vil ikke mere “have flere bolde i luften” og jeg trives ikke med “mange forskelligartede opgaver i et dynamisk miljø” og “perioder med ekstra arbejdspres”. Jeg troede egentlig, at jeg ville trives med den slags, men min vejrtrækning sagde noget andet. Så mine tre en halv måneders lange sygemelding har sænket min puls og givet mig en eller anden form for afklaring.

Den hårdeste kamp starter først nu. For afklaringens klarsyn, skal nu materialiseres  ud i en hverdag og et arbejdsliv, jeg kan leve i og med. Og det jeg frygter aller aller mest er at blive følelsesløs igen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s