Den frigjorte der havde andre planer

Når man sættes stolen for døren, kan man vælge to ting: at føle sig smidt ud som småt brændbart eller at ranke ryggen, finde sin indre Pippi og tænke “Hey, den fest ville jeg slet ikke med til”.
Som en tørlagt alkoholiker eller en ikkespillende ludoman, der undgår gamle drukvenner og spillehaller, SKAL man også som vaklende ny-semi-rask-stressramt ikke græde overvældende meget snot, når stresskatalysatoren sætter en fri og siger “du må ikke være med mere”. Sådan er det bare. Og mere kan der ikke siges om det. Eller det kan der nok, men jeg gider ærligt talt ikke.

Jeg vil hellere tale om den spirende nysgerrighed, jeg nu mærker. For egentlig har jeg før i tiden været sådan en lidt tosset type, der snildt kunne møde min afdøde morfar i en døråbning, eller tage mig selv i at få taget billeder af min aura eller blive healet af en ældre dame i et socialt boligbyggeri i Herlev.
Jeg var vel nærmest den virkelige verdens Phoebe.
Det har jeg godt nok ikke været i mange år. Jeg har været dræbende kedelig og voksenagtig og købt ind på Nemlig og lagt budgetter både i privaten og på mit arbejde.
Jeg har arbejdet med målgrupper og effektmålinger begge steder og  alt har været sådan en lidt cost/benefit-analyse-agtig hverdag.

Det gider jeg egentlig ikke mere. Det føles i hvert fald som om, at hverdagen, der indebar så utroligt mange helt ufatteligt kedelige ting, der hørte til i samme skuffe som strategiudvikling og “at se maling tørre”, endte med at suge alle enhjørninger ud af mit liv. Jeg har derfor taget den beslutning, at i år IKKE bliver mit Hank Moody-år, men til gengæld året hvor jeg løber efter regnbuer, enhjørninger og hverdagseventyr. Jeg skal dykke helt ned i Haruki Murakamis forfatterskab. Og spille Afrikas stjerne (og snyde) og høre Santana og overveje at blive katolik. Og drikke en lille smule mere Rosé vin.

Bare fordi!

HA!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s