Fyret #1 (en tankedetox)

Dette er tænkt som en tankeudrensning eller tankedetox, om man vil. Her kommer jeg af med de løsthængende tanker, der ikke rigtig har rod eller mål- de er der bare. Og de skal som bekendt ud- ellers bliver man syg, træt og får dårlig hud. Så her er første omgang af tankeskraldespanden- “Fyret”.

  • jeg groede ikke et hjerte af sten, men besluttede mig alligevel for at høre “Min usynlige søn” færdig. Jeg er nu kendt som den hulkende løber på Frederiksberg og omegn. Men det var det værd. Den var god, hjerteåbnende, grænseoverskridende, men vigtig. Vi har et latterlidt forhold til død og sorg i Danmark, det skal vi fanme gøre noget ved.
  • Jeg løber hver morgen, når jeg har afleveret drengene. Det har resulteret i, at hver eneste voksen jeg møder på skolen spærrer øjnene op, glor forfærdet på mig og konstaterer “det burde jeg også det der”. Så her kommer en servicemeddelelse: Jeg løber fordi jeg er fyret og fordi jeg kan. Ikke for at give andre dårlig samvittighed og jeg behøver ingen form for anerkendelse eller forsikring om, at I også snart skal starte med at løbe igen.
  • Jeg er raskmeldt fra jobcenteret, men har stadig stresssymptomer. Jeg er megatræt af, at det skal tage så lang tid. Samtidig beroliger det mig, at det her ER en rigtig sygdom. En alvorlig sygdom. Og 14 dage på sofaen med reality-TV gør dig ikke rask (også selvom din chef siger noget andet).
  • Jeg har nu haft 8 sessioner med en stress coach/psykolog, nået halvt igennem et MBSR kursus, gået en uges Camino, gået eller løbet 5-10 kilometer dagligt, lavet kropsscanninger, droppet kaffen, spist sundt, stoppet med at gøre noget, der bare tilnærmelsesvist kunne sætte en stressfølelse i gang. Og alligevel sidder jeg her 6 måneder efter og er langt fra i mål.
  • Jeg har til gengæld opdaget, at der nu er kommet så meget plads i det kaotiske helvede, jeg havde stuvet sammen i min hjerne, at jeg pludselig får idéer igen. Ret mange virkelig dårlige, som for eksempel indeholder selvbruner og grønkålssmoothies (I får ikke eksempler på de gode- så stjæler I dem bare…….)
  • Jeg skulle skrive en sms til en mor i Jonattans klasse, for at sige, at han gerne ville komme til fødselsdag. Jeg sluttede sms’en med et PS, som lød “Jeg kan virkelig godt lide dig”. Yes yes- rimelig corny. Dagen efter fortalte hun mig, at hun havde fået min sms 5 minutter efter, hun havde fået at vide, at hun ikke længere havde et job.
  • Jeg kommer til at sende flere af den slags sms’er.                                                               2016-11-08-12-35-32Men kun hvis jeg mener det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s