Der har været stille

Min far græder altid, når julen slutter. Han er relativt dårlig både til begyndelser og afslutninger. Han har bevaret hver en dråbe af den barnlige jul. Jeg beundrer hans vilje til at ville holde fast i det gode. Og forblive barn helt og fuldt.

I år havde jeg for første gang – som mor- tid til at nyde julen. Og finde barndommens jul frem. Jeg kan virkelig godt lide jul. Og lige præcis i forhold til julen, ejer jeg ikke en snert af sarkasme eller ironi. Julen skal nemlig ikke forveksles med det rædselsregime, der udfoldes i institutioner og på arbejdspladser. Den jul er jo den menneskelige variant af foie gras produktion, hvor vi alle holdes fast og får mast skyldmedskyld arrangementer ned i halsen med tørre æbleskiver og sød gløgg på toppen. 

Jeg har også tilbragt mere end et sammenlagt døgn i Tiger butikkerne. Her har jeg indkøbt lige nøjagtigt 78 lortegaver. Men alt det har intet som helst at gøre med JULEN. Den rigtige jul. Julen er ikke indkøb og pligtkomsammen, men forventningen om bedre tider og glæde og krammere. Og det kan jeg ret godt lide. 

Jeg elsker også julemusikken og -lets be honest – marcipan, nougat og pebernødder. Jeg gik All in i år. Wham har spillet på repeat i mine ører. At George Michael døde, var noget lort, men godt han i det mindste også levede og skrev alle de klassikere, der for evigt vil stå så lysende klare.

Og ja, jeg har været stille. For jeg har sådan set kun haft en bold i luften de sidste par uger. Den bold hed jul. Og efter nytår vil jeg lægge julebolden til side til næste år og kaste en eneste ny bold op i luften. Den hedder livet. Og den er stor og kræver nok lidt mere overblik. Men det bliver den og kun den, jeg vil beskæftige mig med de næste par måneder. Og min plan er at skrive om den proces herinde, så jeg håber I vil kigge med af og til.

Kæmpe julekrammer og nytårskindkys herfra😘🤗

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s