Dagpengene fra helvede

Dagpengene er kommet tættere på. Det er det allerværste, jeg ved.
Jeg kontaktede i dag min a-kasse for at få helt styr på det der med supplerende dagpenge, da jeg jo selvfølgelig gerne vil fortsætte min yogaundervisning.

Vidste I, at man ikke kan få supplerende dagpenge, hvis man får løn via fakturaer, man sender ud? Men hvis du har 15 timer som pædagogmedhjælper i en børnehave, kan du godt.
Bevares, hvis jeg lægger alle mine timer efter kl. 17.00, så må jeg godt modtage supplerende dagpenge. Men hey, hvis jeg arbejder, mens mine børn er i skole, så er det UT!

Jeg vidste godt, at jeg havde det sådan her med dagpengesystemet. Jeg oplevede det samme, da jeg afsluttede min uddannelse på universitetet. Jeg følte mig kvalt tilintetgjort og mindre værd. Jeg kunne bare ikke. Derfor søgte jeg arbejde i en kirke, som kirketjener på deltid. Tjente mindre end dagpengesatsen, men var væk fra det der system, der gør mig syg.

Jeg har i 13 år betalt til min A-kasse. Jeg har også en lønforsikring. Den kan jeg heller ikke bruge, hvis jeg underviser lidt ved siden af. Jeg har snart betalt 100.000 kroner til noget, jeg ikke rigtigt kan komme til at bruge med mindre, at jeg smider den eneste ting væk, der får mig til at føle mig i kategori med almindelig hverdagsmennesker- mit freelancejob.
My God.

Nå, men derfor. Hvis du har et job, så gi noget.

2 thoughts on “Dagpengene fra helvede

  1. Som en, der brænder i dagpengehelvedet, kan jeg oplyse, der også findes straffe til dem, der lægger timerne efter kl. 17. Fx dem, der tjener penge på en blog via annoncer – eller engang tjente penge på en blog via annoncer. Og det er ligegyldigt, at du aldrig har haft et CVR-nr, at du aldrig har været momsregistreret, og at du kun tjente 2-300 kr. om måneden FØR skat, som du hver måned oplyste til a-kassen, så de kunne trække dig i dagpenge, og at din a-kasse hedder AJKS, som burde vide, hvad en blog er. For systemet synes, en blog er “selvstændig bibeskæftigelse”, og derfor har du et firma, og derfor er der nogen, der kommer efter dig, hvis du stadig har en blog efter et vist antal uger. Også selvom du har afmeldt annonceindtægten og tjener 0 kroner på at blogge. Sådan er det jo. Arbejdsløse skal sparkes, og dagpengeregler skal straffe og stresse og helst ikke give mening.
    Hilsen en ret så frustreret eksblogger.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s