Det bløde og varme Laos

Efter næsten en uge i Luang Prabang- godt nok i forskellige dele af byen og med et par smutture til bjergene, tog vi sydpå.

Vi har været et par dage i Vang Vieng med alt hvad det indebar af jointrygende backpackere, gamle amerikanske tresserflippere, der hørte Jimmi Hendrix højt og længe alt imens der blev drukket kæmpe Laobeer og festet i natten.

Men Vang Vieng var også megasmukt. Naturen var venlig med bløde bjerge, dybe grotter, blå laguner og hmong landsbyer. Lige nu er vi kortvarigt taget videre. Ud i ingenting- dog et par timers kørsel fra Vientiane, men laaangt væk fra byer og hovedveje. Vi bor i små bungalows med udsigt til brun grumset flod. Vi får serveret den lækreste Lao mad. Store sølvgrå fisk med lime, hvidløg og koriander. Hakket kylling med mynteblade og frisk frugt.

Det er fantastisk.

En lille sky franskmand leder stedet på en stille og respektfuld måde. Han hænger store hvide lagner op i mørket og tænder skarp lys, så det forvandles til en kæmpemæssig tv skærm, der tiltrækker de vildeste sommerfugle, natsværmere og knælere. Børnene bader her og vi har set slanger, frøer og kæmpe gekkoer. Kenneth er lykkelig langt væk fra byerne, markederne og tuk tukkerne. Og jeg giver slip og mærker ro, alt imens jeg fascineres af Andrea Hejlskovs flugtfortælling “Og den store flugt”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s