Bjerge, søer og pagoder

Mit blik lander på avocadotræet og den tynde kun lidt giftige slange i nabotræet, chiliplantagerne og kvinder med farvestrålende tørklæder viklet om hovedet, som drager. Her lugter af røg, hvidløg og regn. Her er smukt og mudret og stærkt. Vi har spist frokost hos en familie, der smiler og peger på drengene og så på Kenneth og mig. De er optagede af, at vi også er en familie. Det er vi. Og det er de. Og man mærker deres hengivenhed langt væk.

Vi er gået fra Kalaw til inle søen og sovet på madrasser under myggenet i bjergene.

Søde, smukke omsorgsfulde mennesker har lavet alt for meget mad til os, masseret Jonattans ben, holdt øje med, om vi havde det godt og guidet os gennem bjerge med cobraslanger, giftige larver, kæmper huller i jorden og mudder, der er næsten umuligt at stå fast i.

Jorden er rød og ligner blod, kød eller Mars. Men det føles helt rigtigt at gå på den røde jord midt i bjergene.

Før Kalaw og Inle var vi i Bagan.

Det tog kun tre dage at blive forelsket i Bagan. Overalt hvor vi cyklede, gik eller kørte, lå store og små templer og pagoder. Gyldne, ødelagte, storslåede og fyldt med buddhaer i 1000 forskellige afskygninger.

Bagan føltes som en blød dyne at lande på og menneskene omkring os var venlige, omsorgsfulde, humoristiske og smukke med stjerner og smil i deres øjne. Vi kørte på cykel og i en lille taxa med kun plads til tre, så Jonattan måtte sidde foran hos den søde chauffør med det åbne tillidsfulde ansigt. Da Jonattan faldt i søvn i hans arme, vendte chaufføren sig om og smilte ” sleeping”.

Bagan var et stort omsorgsfuldt empatisk kram, der fortsætter for hvert skridt, vi tager videre rundt i Myanmar.

Alt godt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s